Намери ни
To Top

Неостаряващата Винъс отново е финалистка на „Уимбълдън”

37-годишната Винъс Уилямс се класира за финала на Уимбълдън за девети път в кариерата си, след като победи местната любимка Джоана Конта с 6-4, 6-2 във втория полуфинал от женската схема.

20 години след дебюта си на свещената трева в Ол Ингланд Клъб и 17 години след първата си титла там, Винъс ще има възможност да вдигне безценния трофей за 6-ти път.

Днес на Централния корт тя бе поставена в необичайната ситуация да няма подкрепата на публиката, тъй като се изправи срещу първата британска полуфиналистка от близо 40 години насам.

Двубоят започна равностойно, като двете тенисистки си взимаха подаванията без затруднения до 4-4.


Тогава Конта направи няколко добри разигравания и си създаде две възможности за пробив, но Уилямс показа класа и ги отрази. Американката усети подходящия момент за атака и натисна сервиса на Конта в следващия гейм, за да я пробие и да затвори първата част.

Във втория сет Уилямс доминираше и проби рано, за да поведе с 4-1, след което взимаше подаванията си без проблем и в крайна сметка затвори мача след час и 13 минути игра, завършвайки с 19 печеливши удара и 9 непредизвикани грешки.

Това ще бъде втори финал за годината в Големия шлем за американката и общо 16-ти в кариерата ѝ.

На финала Винъс Уилямс ще срещне испанката Гарбине Мугуруса, която по-рано днес разби Магдалена Рибарикова с 6-1, 6-1.

Финалът при жените е в събота.

Ощр от категория Тенис