Намери ни
To Top

Изцяло български финали на международния турнир „Дема Къп“ до 16 години

Изцяло български ще са финалите на международния турнир по тенис до 16 години „Дема Къп“, който е от втора категория в календара на европейската федерация Тенис Европа. 13-годишните Денислава Глушкова и Стела Пеева ще спорят за титлата при девойките, а Самуил Конов и Марио Радев ще се срещнат във финала при юношите, след като четиримата български представители отстраниха съперници от чужбина днес.

Състезателката на домакините от СК „Дема“ Денислава Глушкова продължи успешното си представяне напоследък с категорична победа над поставената под №4 в основната схема Илинка Далина Амарией (Румъния) с 6:2 6:0. Стела Пеева пък се наложи над друга румънка – Силвия Мария Костаке – с 6:2 6:2.


При юношите Марио Радев разгроми сърбина Урош Йович с 6:1 6:0 за по-малко от един час. В най-интересният полуфинален двубой поставеният под №2 Самуил Конов обърна третия в схемата Гиорги Янкуловски (Македония) с 2:6 6:2 6:4.

Финалите са утре от 9:30 ч. на кортовете на СК „Дема“, след което е и финалът на двойки при девойките, отново с българско участие – Стела Пеева и Елена Кралева ще играят срещу румънките Костаке и Амарией. Днес пък шампиони на двойки при юношите станаха македонците Янкуловски и Радонянин с победа във финала над сърбите Ескич и Ивич с 6:3 6:3.

„Дема Къп“ е турнирът от най-висока категория в България, включен в календара на Тенис Европа, като шампионите ще вземат по 160 точки за ранглистата до 16 години.

Ощр от категория Тенис