Намери ни
To Top

Юнайтед договаря Перишич за 45 млн паунда, чакат хърватина до вторник

Манчестър Юнайтед ще се опита да финализира сделката за крилото на Интер Иван Перишич най-късно до 18 юли, когато нерадзурите ще се отправят за турнето си в Китай, съобщават британските медии. Наставникът на черно-сините Лучано Спалети желае 28-годишният хърватин да остане, но самият играч има намерение да премине в клуба от „Олд Тарфорд“. Ако трансферът се осъществи, Перишич ще се присъедини към Юнайтед в Лос Анджелис.

Според “Гардиън“ Перишич ще бъде договорен за 45 милиона паунда.


През сезон 2016/17 хърватинът има на сметката си 41 мача, 10 гола и 10 асистенции за Интер. Контрактът му на „Джузепе Меаца“ е до 2020 година.

Изпълнителният вицепрезидент на Манчестър Юнайтед Ед Уудуьрд засега няма да се присъединява към турнето в САЩ, тъй като работи усилено по следващите два входящи трансфера. Шефът, който се занимава активно със селекцията, иска да финализира сделките не само по привличането на Иван Перишич, но и на Ерик Дайър от Тотнъм.

За момента президентът на шпорите Даниел Леви категорично отказва да продаде английския национал, но самият футболист има желание да заиграе на „Олд Трафорд“, което Уудуьрд ще се опита да използва. На Дайър ще бъде предложена двойно по-голяма заплата. Според “Гардиън“ лондончани вече са отхвърлили първата оферта за английския национал, а Юнайтед ще отправи втора, която ще бъде в размер на 50 милиона паунда. Другият вариант за този пост е халфът на Монако Тимуе Бакайоко, който е трансферна цел и на Челси.

Ощр от категория Футбол