Намери ни
To Top

Чави: Вече мисля като треньор

Макар и далеч от родната страна и любимия клуб, легендата на Испания и Барселона Чави Ернандес продължава да твори магия с топка в крака. Вече 37-годишният маестро е част от катарския Ал Сад, където ролята му се простира отвъд тази на “просто играч”. В азиатската страна той е посланик на играта и популяризира футболната религия, рекламирайки както местния футбол, така и предстоящото домакинство на Мондиал 2022.

Бившият №6 на “блаугранас” говори пред Mundo Deportivo преди началото на предсезонната подготовка на катарския тим, част от която ще се проведе в Австрия.


Чави взе отношение за това какво ще прави, когато най-сетне окачи бутонките на пирона. Надали има изненадани, че амбицията му е да стане треньор. На Барселона.

“Вече мисля като треньор. Все още играя и това ми доставя удоволствие, но в същото време гледам към бъдещето. Изучавам различни методологии, представям си как би изглеждал отбор под мое ръководството… Ще бъде в стил “Барса”, без съмнение. Израснал съм с тази философия, с владението на топката”, разкри маестрото.

“Разбира се, че основната ми цел е да бъда треньор на Барселона. Бих бил адски щастлив да работя там. Да водя родния си отбор е мечта, за която обаче трябва да бъда много добре подготвен. Тук говорим за години подготовка. Преди години Йохан Кройф ми каза, че най-хубаво е да бъдеш на терена и да играеш, а веднага след това се нарежда треньорството. Наясно съм, че след края на кариерата си ще бъда на тъчлинията”, добави още спечелилият общо 25 трофея с отбора от “Камп Ноу” футболист.

Чави изигра общо 767 мача за Барса във всички турнири в периода от 1998 до 2015 година. Магьосникът взе отношение и относно назначението на Ернесто Валверде, определяйки го като “добро, защото той познава философията и има минало в клуба”.

“Новият договор на Меси бе най-добрата възможна новина. Меси има нужда от Барса и Барса има нужда от Меси. Много голямо събитие за всички, несъмнено”, каза Чави относно новата сделка на Лионел Меси.

“Марко Верати е сред тримата най-добри играчи на позицията си в световен мащаб. Би паснал идеално в Барселона, на 200%, защото има клубното ДНК. Силен е физически, а технически няма какво да коментираме. Дано Барса да успее да го привлече”, завърши бившият капитан на “лос кулес”.

Ощр от категория Футбол