Намери ни
To Top

World Open заменя Шанхай Мастърс

Опасението на Рони О’Съливан и Джъд Тръмп стана факт, след като World Snooker обяви, че ранкинг турнирът по снукър World Open ще се проведе между 18 и 24 септември в Юшан, Китай. Събитието ще е с рекорден награден фонд от 700 хиляди паунда, 150 хиляди от които ще бъдат за победителя. Така World Open ще се събере на първо място по парична награда с другите “най-богати” турнири извън Великобритания – China Championship и Международния шампионат, който също е в Китай.

World Open ще включва квалификационен кръг с участието на 128 играчи, в който няма да има протекции за състезателите в топ 16 на световната ранглиста.


Предварителната фаза ще се проведе в Престън между 6 и 9 август.

“Шанхай Мастърс беше фантастичен турнир за много години и World Snooker продължава дискусиите с промоутър от Шанхай за продължаване на турнира в друг формат този сезон”, пише на сайта на World Snooker.

Тръмп и О’Съливан протестираха публично, че второто най-старо събитие на китайска територия на практика ще престане да съществува. Дори да има пак Шанхай Мастърс, то той също ще е с квалификационен кръг със 128 участници, докато досега “елитът” на световната ранглиста стартираше директно от основната фаза.

Ощр от категория Спорт