Намери ни
To Top

Контузия спря Джокович преди 1/2-финала

Новак Джокович се отказа в началото на третия гейм на втория сет на четвъртфиналния си сблъсък срещу Томаш Бердих на “Уимбълдън”, тъй като контузията на дясното му рамо не му позволи да довърши срещата си на корт номер 1. Сърбинът имаше въпросните болежки още в края на предишния му мач на “свещената трева” срещу Адриан Манарино, въпреки че го спечели без да загуби нито една част.
View image on Twitter
View image on Twitter
Follow
BBC Sport ✔ @BBCSport
Novak Djokovic has retired through injury.

Tomas Berdych progresses to the semi-finals.


http://bbc.in/2tdyoKA #Wimbledon2017 #bbctennis
8:10 PM – 12 Jul 2017
324 324 Retweets 288 288 likes
Twitter Ads info and privacy

Срещу Бердих Ноле се държеше напълно равностойно в първия сет и двамата бяха изключително категорични при своите подавания, като само веднъж дори се стигна до дюс, но сърбинът не можа да пробие в 12-ия гейм. В тайбрека обаче везните се наклониха сериозно в полза на 11-ия поставен чех, а грешките от бекхенд на Джокович зачестиха и той спечели само 2 точки, а рамото му му пречеше да изпълнява въпросния удар достатъчно ефективно. Бекхендът му и без това не е от световна класа в момента, а сега контузията допълнително понижи конкурентоспособността и бившият световен номер 1 се отказа при 0:2 гейма и 0-15 в третия (след грешка от бекхенд).

Отпадането на Джокович означава, че Анди Мъри ще остане на върха в световната ранглиста и в седмицата след “Уимбълдън”, защото сърбинът единствено можеше да го измести, но при положение че спечели титлата. При това положение Томаш Бердих ще се изправи срещу Роджър Федерер на полуфиналите, а другият е Марин Чилич – Сам Куери, като швейцарецът е подчертан суперфаворит.

“В продължение на 20-30 минути болката се увеличаваше, за разлика от предишния мач, когато имах и помощ от физиотерапевта. Сега обаче болката ми пречеше да изпълнявам какъвто и да е удар и трябваше да се примиря със ситуацията. Днес около 2 часа и половина терапевтите се стараеха да направят всичко възможно, за да изляза изобщо на корта. Но когато се си сто процента готов физически – това е, губиш мача”, каза сърбинът на пресконференция.

Ощр от категория Тенис