Намери ни
To Top

Новата №1 в света: Още не мога да осъзная какво съм постигнала

Каролина Плишкова използва „Инстаграм“, за да опише завладелите я чувства от факта, че й предстои да стане 23-ата водачка в световната ранглиста в историята на WTA. След като разбра, че ще дебютира на върха в класацията следващия понеделник, суперзвездата на Чехия не успя да сдържи вълнението си и публикува в социалната мрежа снимка, на която ликува с високо вдигнати палци във въздуха.

Въпреки че отпадна още във втория кръг на „Уимбълдън“, Плишкова ще стане №1 благодарение на вчерашната загуба на румънката Симона Халеп от представителката на домакините Йохана Конта. Поставената под №2 Халеп бе много близо до успеха, като водеше с 5:4 точки в тайбрека на втория сет, но в крайна сметка трябваше да преклони глава пред противничката си – 7:6(2), 6:7(5), 4:6.


„Определено ще си спомням днешния ден! Въпреки че в момента не празнувам победа на корта, аз станах №1 в света. И това наистина означава много за мен. Всъщност, дори не мога осъзная какво съм постигнала. Работих много усилено, както всички хора около мен. Благодаря на всички, които вярваха в мен, както и на тези, които се съмняваха. Да бъдеш номер едно в света е и голяма отговорност за мен. Мога да обещая, че ще направя всичко възможно да не разочаровам в тази роля. Да се ​​надяваме, че ще успея. Още веднъж бих искала да благодаря на моето семейство, моя екип, изобщо на най-близките хора около мен. Без вас нямаше да съм там, където съм“, написа Каролина Плишкова от плажа в Монте Карло.

Ощр от категория Тенис