Намери ни
To Top

Силите на Григор не стигнаха срещу Федерер

Първата ракета на България Григор Димитров загуби с 4:6, 2:6, 4:6 от Роджър Федерер в мач от 1/8-финалите на „Уимбълдън“ и остана без победа в кариерата си срещу великия швейцарец. Двубоят бе последен от днешната програма на Централния корт и приключи с неочаквано лесна победа за 35-годишния швейцарец. 26-годишният българин, поставен под №13 в схемата, продължава да е със само два спечелени сета във вече шест мача срещу швейцареца досега. Носителят на рекордните 18 титли от „Големия шлем“ Федерер пък продължава да е без загубен сет от началото на турнира.


В следващата фаза седемкратният шампион, поставен под №3 в схемата, ще играе срещу Милош Раонич или Александър Зверев.

Федерер пречупи Григор в три сета+25

Григор трябваше да отразява брейкпойнт още в откриващия си сервис-гейм, но българинът не трепна и се измъкна, като поведе с 1:0. След това и двамата печелеха лесно подаванията си до 4:4, когато Димитров отново имаше проблеми. Той заличи една точка за пробив с ас, но след това пред Федерер се откриха още възможности и 35-годишният швейцарец се възползва. Аут от форхенд на Григор донесе пробива на Федерер, който след това с гейм на нула сложи край на първата част.

Федерер пречупи Григор в три сета+25

При 2:2 във втория сет Григор изигра слаб сервис-гейм, в който допусна две двойни грешки. При 15:40 Федерер пласира дълбок бекхенд в полето на Димитров, българинът изкара топката в аут от форхенд и седемкратният шампион проби. В седмия гейм Федерер пак спечели подаването на българския си съперник и авансът му в резултата стана вече твърде сериозен. В последния гейм на втората част Димитров направи убийствен ретур, но това не му помогна особено и Федерер затвори сета с 6:2.

Федерер пречупи Григор в три сета+25

И в третия сет нещата се получаваха твърде лесно за Федерер. При 2:2 Григор имаше аванс от 40:15 при свой сервис, но допусна неточности и нещата се усложниха. Димитров отрази с ас поредния брейкпойнт пред Роджър, но секунди по-късно швейцарецът все пак взе гейма. Последва гейм, който мина през 40:40, но въпреки това Федерер отново не бе кой знае колко затруднен и бързо направи резултата 4:2 в своя полза. Нещата изглеждаха решени, но с някои страхотни изпълнения Димитров успя за първи път от началото на двубоя да достигне до брейкпойнт и до пробив – 4:4. И точно когато изглеждаше, че интригата се е върнала Димитров загуби следващото си подаване и Федерер получи шанс да сервира за мача. Опитният швейцарец изпълни задачата без никакви проблеми и се класира за 1/4-финалите.

Федерер пречупи Григор в три сета+25

Григор допусна твърде много двойни грешки в двубоя – 7, като записа и същия брой асове, с един по-малко от Федерер. Швейцарецът направи 24 уинъра – с 5 по-малко от хасковлията, но Федерер допусна и много по-малко непредизвикани грешки – едва 11, с 14 по-малко от съперника си. В крайна сметка, след само 1 час и 37 минути игра битката на Централния корт приключи, а с него и участието на първата ни ракета на турнира.

Ощр от категория Тенис