Намери ни
To Top

Григор за Федерер и „разходката“ в третия кръг

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров за втори път в кариерата си ще играе във втората седмица на “Уимбълдън”. Това стана факт, след като вчера поставеният под №13 Димитров елиминира в третия кръг Дуди Села (Израел). Григор спечели първите два сета с по 6:1, след което Села се отказа. На 1/8-финалите в понеделник Григор ще се изправи срещу носителя на рекордните 18 титли от “Големия шлем” Роджър Федерер.


“Не мога да преценя дали в началото на мача той беше контузен”, сподели Димитров, говорейки за двубоя със Села. “Опитах се да бъда напълно концентриран и да покажа моята игра. След първия сет се чувствах много уверен и следвах плана си много добре. След това Села повика физиотерапевта, а аз просто трябваше да продължа да играя по същия начин както в първия сет“, добави първата ни ракета.

“Велик играч на трева, разбира се. Роджър се е доказал тук повече от веднъж или два пъти. Всички знаем какво да очакваме от него, нека видим кой ще спечели и след това ще мога да мисля за това, което ми предстои”, продължи Григор, коментирайки предстоящия дуел с Федерер.

“Честно казано, чувството е специално и ме кара да се усмихвам. Да си във втората седмица, не само тук, но и на останалите турнири от “Големия шлем” – това е едно малко постижение за всеки играч. Оценявам го, но далеч не съм си свършил работата тук”, каза още Димитров.

Ощр от категория Тенис