Намери ни
To Top

Григор може да изненада неприятно Федерер

Официалният сайт на АТР постави мача между Григор Димитров и Роджър Федерер от 1/8-финалите на “Уимбълдън” на първо място сред най-интересните двубои в днешната програма на “Ол Ингланд Клъб”.

„Битката между двама от най-атрактивните играчи, изпълняващи бекхенд с една ръка, със сигурност ще произведе много страхотни разигравания, които ще зарадват феновете на Централния корт. Нито един от двамата не е изгубил сет до този момент в турнира, но Димитров успя да запише по-категорични победи в своите мачове. Българинът е загубил само 12 гейма в последните си осем изиграни сета“, отбелязва ATPWorldTour.


com.

“Решението на Федерер да пропусне сезона на клей, за да си почине и да се концентрира върху изявите си на трева, засега се отплаща добре. Той показва формата, която му донесе седем титли на “Уимбълдън”. Страхотни форхенд уинъри и навременни излизания на мрежата, които водят до печеливши волета. Централният корт стана твърде позната територия за швейцарския маестро и той играе всякаш познава всеки инч от него“, добавят от сайта.

„Димитров от своя страна отново показва тениса, който му донесе две титли от началото на годината – в Бризбън и София. Българинът се отърси от слабия сезон на клей и започна да се връща във форма с достигането до полуфиналте на Aegon Championships в Куинс (загуба от Лопес). Мощният форхенд на Димитров и вариативността на бекхенда са му носили успех тук в миналото с полуфинала през 2014 година, така че той знае какво му е нужно, за да продължи напред.

Въпреки че Федерер доминира в тяхното съперничество с баланс от 5-0 победи, те никога не са играли на настилка, различна от твърдите кортове. А Димитров продължава да подобрява резултатите си с всеки изминал мач, като в последните два успя да измъкне по един сет срещу Федерер”, завършва анализа си ATPWorldTour.com.

Ощр от категория Тенис