sportove.net

“Добави вкус към живота”: Дуейн Джонсън – Скалата

Дуейн Дъглас Джонсън е сред най-популярните кечисти в историята и със сигурност един от най-богатите в развлекателния спорт. Дуейн е роден на 2 май 1972 година в Маями, като и дядо му Питър Майвия, и баща му Роки Джонсън са бивши кечисти, което го тласка към ринга. В средата на 90-те години дебютира в кеча, а сценичното му название е комбинация от имената на предците му – Роки Майвия. В края на 1996 година дебютира в WWF (бел.


авт. – старото име на Световната федерация по кеч). Малко по-късно печели Интерконтиненталната титла след победа над Трите Хикса.

На следващата година Джонсън променя псевдонима си и става Скалата – име, което ще го превърне в легенда за почитателите на кеча. Следват серия от титли, купища пари и слава, а през 2000 година “Любимеца на народа” поглежда към Холивуд. Той започва да се снима в по няколко филма на година, в някои от които участват имена като Кристофър Уокън, Джон Траволта, Самюел Л. Джаксън и др. Скалата записва главни роли в “Добре дошли в джунглата”, “Кралят на скорпионите”, “Феята на зъбките”, “Дуум”, “Бързи и яростни”, “Херкулес”, “Джи Ай Джо” и др.

По данни на “Форбс” до началото на 2017 година богатството на звездата възлиза на 65 милиона долара. През 1997 година Скалата се жени за Дани Гарсия, от която има дъщеря – Симон Александра. Няколко години по-късно двойката се развежда, а от 2006-а Дуейн започва да излиза с Лорън Хашиян, дъщеря на барабаниста на американската рок група “Бостън” Джон Хашиян. През 2015 година Скалата става татко на втора дъщеричка – Джазмин. В началото на новия век екшън звездата основава фондация, която подпомага болни деца.

В момента пред Скалата има цели 12 филмови продукции, заложени в програмата му до 2019 година. Той е много близък приятел с легендата Арнолд Шварценегер. Наскоро американското списание Muscle&Fitness обяви бившия световен шампион по кеч за Мъж на века.


Опитайте приставката на Sportove.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.