Намери ни
To Top

Дунав потъна бързо!

Отборът на Дунав имаше кратка авантюра в Лига Европа. Футболистите на Веселин Великов загубиха с 0:2 реванша срещу Иртиш и напуснаха безславно надпреварата. Головете паднаха в началото и в края след точни удари на Марио Маслач и Аслан Дарабайев, които зарадваха доста своя наставник Димитър Димитров. Двубоят се игра пред 5 500 зрители на „Градския стадион“ в Русе.


Мачът започна с пробив отляво на Христофор Хубчев, който обаче не доведе до нищо. В шестата минута бранителят на гостите Марио Маслач се вряза в наказателното поле на „драконите“ след корнер и с глава опъна мрежата – 1:0, с което общата преднина на Иртиш набъбна на 2:0. Това донесе огромна радост на Херо край страничната линия.
Дунав (Русе) – Иртиш+71

След няколко минути българите започнаха да излизат от шока. В 14-ата минута Давид Лория бе поставен на изпитание. Бирсент Карагерен изскочи на скорост пред вратаря, но невероятно не успя да го преодолее. След пет минути халфът отново пробва рефлекса на Лория, но отново не сполучи. Скоро след това Хубчев стреля, но над целта. Последва нов шут, отново спасен от стража на Иртиш.

В 36-ата минута играчите от Павлодар можеха да удвоят преднината си. Аслан Дарабайев излезе сам срещу Станислав Антонов – „дежа вю“ с положението на Карагерен. Полузащитникът обаче копна топката покрай вратата. В началото на второто полувреме Родриго Антонио можеше да покачи резултата за Иртиш, но това не се случи. В отговор Бранимир Костадинов направи голям пропуск, останал сам срещу Лория. Българският нападател не успя да порази мишената и ударът му излезе в аут. В 64-ата минута резервата Димитър Георгиев докосна изравняването с прекрасен снаряд, но Лория отново не сгреши. След това вратарят от Казахстан се просна на тревата и започна нагледно да показва как се печели време с тарикатлък.
Дунав (Русе) – Иртиш+71

В 88-ата минута всичко на русенския стадион официално приключи. Дарабайев с премерен шут матира Антонов за 2:0 и така с общ резултат 3:0 от двете срещи тимът на Херо стигна следващия кръг в състезанието. Така съставът от Павлодар продължава напред и вече мисли за двубоите с Цървена звезда, а Дунав ще се съсредоточи изцяло върху вътрешната сцена.

ДУНАВ – ИРТИШ 0:2 (0:3 общ резултат)
0:1 Маслач (6)
0:2 Дарабаев (88)

Дунав: Антонов, Петков, Патев, Аясс, Карагерен, Будинов, Шопов, Димов, Милчев, Хубчев, Костадинов.

Иртиш: Лория, Кислицин, Дарабайев, Родриго Антонио, Фофана, Даутов, Живкович, Гетериев, Карлос Фонсека, Маслач, Бугаев.

Ощр от категория Футбол