Намери ни
To Top

Валентин Братоев: Не знам дали оставам в Нефтохимик

Волейболистът Валентин Братоев пропусна сезона с националния отбор заради контузия в ставата, която го мъчи от известно време. Той се подложи на операция в Германия, а 6 седмици след интервенцията вече започна и тренировки. 29-годишният посрещач говори пред BGvolleyball.com за възстановяването си, плановете за следващия сезон и националния отбор по волейбол:

– Как се възстановяваш след операцията?
– Добре съм.


Възстановявам се доста по-бързо от очакваното. В интерес на истината не се знаеше нищо, защото резонансите, които се правеха не даваха информация. Имаше възможност възстановяването да бъде 6 месеца, а сега е 6 седмици. Оказа се, че няма нищо скъсано и счупено. Имаше калцификат, който се търкаше в хруштяла и създаваше проблеми. Надявам се, че всичко вече ще бъде наред. Все пак човекът, който ме оперира е един от най-добрите в света (б.а. проф. Мартинек). Вече започнах тренировки. Дори в момента ме намирате на тренировка.

– Оставаш ли в Нефтохимик 2010 и през следващия сезон?
– Това не мога да го кажа, защото не сме обсъждали този въпрос с ръководството на Нефтохимик. Виждам, че навсякъде пише, че ние с брат ми оставаме, но ние нямаме договори и чакаме да излезе нещо от чужбина. В четвъртък (б.р. днес) имаме среща със Сашо Везенков. Искаме да видим какво ще каже той и какво е неговото мнение по въпроса и какво предлага Нефтохимик. Вече виждам, че са взели нови момчета и се прави силен отбор.

– Не успя да се включиш в националния отбор това лято, но със сигурност си гледал всички мачове. Как ти се стори представянето на тима в Световната лига?
– Наблюдавах мачовете. Беше интересно лято. Имаха възможност да се класират, но не успяха да победят в последния мач. Добро представяне, на фона на това, че всички отбори са изключително силни. Можеше и една идея по-добре, можеше и много по-зле. Не смятам, че отборът се е представил много зле. Напротив, представи се на ниво. Някои от момчетата бяха уморени, доколкото видях. Надявам се да се представят по-добре за европейското първенство и нещата там да се получат.

– С оглед на представянето до сега, какви са шансовете за европейското първенство?
– Прогнози не мога да давам. Зависи как ще играят момчетата. Видя се, че има хубави нови попълнения. Розалин Пенчев влезе и игра много силно. Трябва отборът да играе. В националния отбор на България има супер състезатели. Могат да се представят много по-добре от това, въпросът е дали ще успеят да си покажат играта. Успее ли, ще стигне и полуфинал.

Ощр от категория Волейбол