Намери ни
To Top

Сестри Плишкови лъснаха чисто голи! Вижте двете тенисистки без никакви дрехи, бомбите им са убийствени (СНИМКИ 18+)

Само преди три седмици Альона Остапенко шокира света на тениса, след като спечели „Ролан Гарос“. С началото на „Уимбълдън“ и отсъствието на Серина Уилямс много от тенисистките вярват, че могат да повторят това постижение, а сред тях са невероятните близначки Плишкови. Третата и 46-ата в света, Каролина и Кристина са родени в рамките на две минути в Чехия преди 25 години.

Според експертите Каролина притежава най-добрия сервис след Серина, а след триумфа си в Ийстборн в събота тя е определяна за една от фаворитките на букмейкърите за титла в Лондон.


Левичарката Кристина пък е бивша шампионка на „Уимбълдън“ при девойките и играта й на трева е отлична. Сестрите са изключително близки и гордо показват идентична полинезийска татуировка, каквато имат майка им и баща им.

Схемата при жените е толкова отворена, а те двете са в групата от тенисистки, които са с шанс за трофея. Каролани направи огромен прогрес през последните 12 месеца. Тя стигна до финала на US Open и игра на полуфиналите на „Ролан Гарос“ миналия месец.

Дълго пътуването предшестваше достигането до това ниво на двете, които имат титли от Големия шлем при девойките. „Никой в семейството не е играл тенис, но родителите ни искаха просто да се занимаваме с нещо, казва Каролина. – Започнахме да ходим на уроци, когато бяхме на четири. Кристина бе първа при девойките в Чехия, аз бях втора. Станах малко по-добра при професионалистите.

Прекарваме толкова много време заедно, но не както преди. И двете имаме гаджета (приятелят на Каролина е телевизионен продуцент, а на Кристина хокеист), така че нещата малко се промениха. Когато имаме време, ходим при родителите ни. Имаме доведена сестра, която е на четири години, прекарваме време с нея. Говорим си всеки ден, независимо дали се виждаме.“

Тя разказва за семейната татуировка: „Родителите ни я имат, а ние си я направихме, когато бяхме на 15. Аз имам две татуировки, Кристина има една. Винаги сме искали да си направим. Тя е в полинезийски стил, но няма някакво конкретно значение.“

Изненадващо Каролина никога не е преодолявала втория кръг на „Уимбълдън“ въпреки успехите й на другите турнири от Големия шлем. „Не играх добре на „Уимбълдън“, въпреки че миналата година се представих добре на двойки. Чакам големия си пробив тук. Сестра ми е левичарка и може би това е предимство на трева. Надавям се, че нещата ще се променят за мен тази година“, казва тя.

Показателно за това колко непредвидим е турнирът е фактът, че една от фаворитките е сънародничката на сестрите Петра Квитова след бързото й навлизане във форма и титлата в Бирмингам. Би било невероятна история, ако Квитова спечели „Уимбълдън“, тъй като това е третият й турнир след нараняването в ръката, което получи, след като бе нападната в дома си през декември.

Двукратната шампионка в Лондон е специалист на тревата. Постояннството не винаги е силната й страна и има съмнения дали ще може да поддържа тази форма в рамките на две седмици.

Друга тенисистка, която е успявала да го направи и обича тревата, е Винъс Уилямс, въпреки че наскоро навърши 37 години. Това също би било впечатляваща история, но тя трябва да спечели седем поредни мача на турнир от Големия шлем, което не се е случвало от 2008 г.

Третият забележителен сценарий включва титла на Йоханна Конта 40 години след триумфа на Вирджиния Уейд. Конта има игра, подходяща за трева. Освен контузията, която получи в Ийстборн, има две други притеснения за нея. Дали ще успее да се справи с напрежението да бъде фаворитка на домакините. Тя не е стигала по-далече от втория кръг. Другото е липсата на план Б, когато атакуващата й игра не дава нужните резултати.

Единственото сигурно е, че само смел човек би дал точна прогноза за бъдещата шампионка при жените.

00672572 b69a91e4e158875499d987b80791b41d Plis222 Plis444

Ощр от категория Акценти