Намери ни
To Top

Пеп: Сити се нуждае от 10 години, за да стигне Барса, Реал, Байерн и Юве

Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола е на мнение, че „гражданите“ се нуждаят от цяло десетилетия, за да достигнат нивото на колоси като Барселона, Реал Мадрид, Байерн Мюнхен и Ювентус.

„Няма да променя методите си на работа, защото не познавам друг начин“, коментира каталунецът пред L’Esportiu.

„Футболът в Англия е същият като този извън страната, играе се 11 на 11 и на същите терени. Разликата идва от това, че реферите позволяват по-свободна игра и така мачът е по-балансиран“.


„Надявам се да се представим добре както през първия сезон, защото му се насладих. Има хора, според които първият сезон не е минал добре, но има какво да се дискутира по отношение на загубените шансове за титлата“.

„За седем години като професионален треньор спечелих шест титли и винаги бях на полуфиналите в Шампионската лига. През миналия сезон не успяхме, но дори Барса не достигна до тази фаза“.

„Сити е страхотен отбор, който играе в ШЛ вече пет години и единственият английски отбор с това постижение. Но за да достигнем Барса, Реал Мадрид, Байерн и Ювентус, ще е много трдно. Нужно е време, може би едно десетилетие“, добави Пеп.

Ощр от категория Анализ