Намери ни
To Top

Бостън се справи с Фили

Двубоят от Лятната лига на НБА в Юта между Филаделфия и Бостън се превърна в дуел между двама играчи, избрани в Топ 3 на тазгодишния Драфт – Маркел Фулц (№1) и Джейсън Тейтъм (№3). Тейтъм попадна в светлината на прожекторите и донесе успеха на Селтикс с 89:88, реализирайки победния кош, а феновете на тези два отбора със сигурност могат да бъдат обнадеждени за бъдещето на любимите си тимове.

Тейтъм вкара 21 точки, добави 7 борби, отне 5 топки от съперниковите играчи и добави 3 асистенции за 33 минути на терена. Другият отлично представил се играч на Бостън бе Джейлън Браун, който вече има един сезон в НБА зад гърба си.


Той приключи с 29 точки и 13 борби.

Фулц бе най-резултатният играч на Филаделфия със своите 17 точки, които отбеляза за само 22 минути игра. Гардът се отличи и с 2 асистенции, 1 борба и 1 отнета топка, но също така направи и 4 грешки. Французинът Тимъту Луау-Кабаро добави 16 точки, 7 борби и 5 асистенции за Сиксърс, докато Аарън Харисън остана с 12.

Тимът на Филаделфия не разчита на две от най-ярките си млади звезди в тазгодишната Лятна лига – Бен Симънс и Джоел Ембийд.

Ощр от категория Баскетбол