Намери ни
To Top

Дюрант жертва $10 милиона за отбора

Кевин Дюрант спечели титлата в НБА още в първия си сезон с Голдън Стейт, а сега ще постави доброто на отбора на първо място и ще подпише новия си договор за значително по-малка сума пари, за да могат Уориърс да предложат адекватни контракти на другите си ключови играч. “Най-полезният играч” на тазгодишните финали отново ще сложи подписа си под сделка за 1+1 години, като удължаващата клауза може да бъде активирана единствено от него.

Заплатата на Кей Ди за сезон 2017/2018 ще бъде в размер на $25 милиона, което е с почти $10 милиона по-малко от това, което той можеше да вземе в най-добрия вариант. Вероятно следващото лято той ще се откаже от клаузата за +1 години, за да подпише нов, вече максимален договор.


Иначе общата стойност за пълните две години на новия му договор би била в порядъка на $53 милиона.

Суперзвездата на Голдън Стейт неведнъж заявяваше готовността си да жертва личната си изгода, само и само Уориърс да успеят да запазят състава си във възможно най-добър вариант.

Шампионите вече запазиха Шон Ливингстън и Андре Игуадала. И двамата подписаха договори за срок от три години, като Ливингстън ще заработи общо $24 милиона за този период, а Игуадала близо два пъти повече – $48 милиона.

Ощр от категория Баскетбол