Намери ни
To Top

„Да си треньор на Меси е неблагодарна работа“

Интересно изказване по адрес на Лионел Меси направи новият селекционер на Аржентина Херардо Мартино.

Специалистът сподели, че да си треньор на „Бълхата“ често е неблагодарна работа. Тата обаче каза това, опитвайки се да защитити Меси от постоянните критики и прекалено голямото внимание.

Медиите бомбардираха Мартино с въпроси, свързани с това колко точно е сериозна травмата на Лео и дали той нарочно не е решил да пропусне днешната контрола с Германия.


„Когато в отбора ти има играч като Меси, е трудно да се освободиш от постоянните слухове и коментари. Докато водех Барса, лайтмотивът беше, че Меси се пести, за да е свеж за Мондиал 2014. Тези слухове така и не спряха, въпреки че Лео вкара почти 30 гола в Примера дивисион“, избухна Мартино.

„След всеки мач сценарият се повтаряше. Ако Лео вкара хеттрик, ме питаха защо е вкарал три гола. Разпишеше ли се веднъж, защо само един гол. Естествено, ако не отбележеше в даден двубой, напрежението беше още по-голямо. Доста е изморително за един треньор“, допълни Мартино.

„Сега пък се появиха новите слухове, свързани с травмата на Лео. След мача с Германия докторът на националния отбор ще лети до Барселона, за да види какво е състоянието на Меси. Нямаше нужда той да се присъединява към лагерсбора, след като е контузен. Същата е ситуацията и с Езекиел Гарай“, каза още Тата Мартино.

Ощр от категория Футбол