Намери ни
To Top

Тервел Пулев размаза босненец в Берлин

Тервел Пулев постигна четвърта победа като професионалист. Тази вечер бронзовият медалист от олимпиадата в Лондон нокаутира още във втория рунд босненеца Дражен Жанянин в двубой в полутежка категория, домакин на който беше зала „Вернер-Зеелбиндер-Шпортпарк“ в Берлин. В ъгъла си българският бокьор беше подкрепян от брат си Кубрат.

Първоначално Тервел трябваше да се изправи срещу чеха Владимир Резничек, но преди 10 дни стана ясно, че негов съперник ще е 28-годишният Жанянин, който в кариерата си е излизал срещу звездата Дерек Чизора.


За Тервел това беше четвърти мач при професионалистите. Той дебютира в края на миналата година с победа с технически нокаут срещу Томислав Рудан в „Арена Армеец“. На 8 април Пулев нокаутира в първия рунд Рамази Гогичашвили (Груз) в Берлин, а 20 дни по-късно би с технически нокаут в третия рунд Якуб Войчик (Пол) в „Арена Армеец“.

Въпреки очакванията, че Жанянин може да окаже сериозна съпротива, мачът продължи само няколко минути. Пулев засипа с удари босненеца в първия рунд, а във втория буквално го изхвърли от ринга и той падна през въжетата.

Ощр от категория Бойни Спортове