Намери ни
To Top

Паганини: Федерер трябва да е вдъхновение за световния тенис

„Роджър е на 35 години, играе от много време и иска да продължава да го прави”, заяви кондиционният треньор на Роджър Федерер Пиер Паганини.
„Предстои дълга година, а Уимбълдън определено е основната цел пред него. Роджър има много енергия и прави всичко по силите си, за да постигне целта си. Той е невероятно мотивиран.


Наслаждава се на играта толкова, колкото и когато беше младши играч. За мен да работя с него е голяма емоция и привилегия”, споделя най-важният човек за Маестрото що се отнася до физическата му подготовка.

„Аз се възхищавам най-вече на неговата последователност. Той трябва да е вдъхновение за целия световен тенис”, смята Паганини. „Когато го гледаш как играе, изглежда че той танцува по корта. Той прави големи усилия, защото трябва да приложи в мачовете си това, което прави на тренировка.

Когато си толкова талантлив ти се налага да работиш все повече и повече”, коментира още фитнес гуруто на носителя на 17 титли от Големия шлем. Швейцарецът спечели четири титли от началото на годината и е сочен за един от основните фаворити за спечелването на трофея в Ол Инглънд Клъб.

Ощр от категория Тенис