Намери ни
To Top

Пиронкова взе драматичен сет срещу втората в света

Българката Цветана Пиронкова води със 7:6(6), 2:1 и 40:30 срещу втората в света Симона Халеп в мач от третия кръг на турнира в Ийстборн. Срещата беше прекъсната поради дъжд и след това преместена за четвъртък следобед.

Румънката успя да пробие в третия гейм и то без да даде точка на своята съперничка. Поставената под номер 2 умело пазеше преднината си от един пробив и почти не допускаше съмнение в своите подаващи геймове.


При 5:4 Халеп сервираше за сета и изкова преднина от 40:0. Последваха три поредни точки за българката и напрежение в краката на сервиращата. Халеп пропиля цели пет сетбола, започна да греши по-често и загуби подаването си – 5:5. В тайбрека румънката отново взе ранно предимство с минипробив, след като пласира топка на задната линия. Нашето момиче успя да върне минипробива, но при 5:4 сбърка къса топка и нейната съперничка получи още два сетбола. При 12-ото разиграване в тайбрека топката сякаш излезе аут от ракетата на Цвети, но се оказа, че закача основната линия и това направи резултата 6:6. Нашето момиче успя да оползотвори първия си сетбол и затвори сета при 8:6.

Втората част започна с поредица от пробиви. Цвети използва инерцията от спечеления сет и проби на 0. Българската не се справи със задачата да затвърди пробива и въпреки че спаси три брейкбола, капитулира в гейма при четвъртия. И в третия гейм имаше пробив, който даде аванс на Цвети. Нашето момиче се бореше от дъното на корта и често принуждаваше румънката да греши. При 2:1 и 40:30 в полза на сервиращата Пиронкова срещата беше прекъсната поради дъжд.

Ощр от категория Тенис