Намери ни
To Top

В Черна гора: Левски да не е Реал?

В редиците на Сутиеска не се притесняват от Левски. Двата отбора се изправят утре един срещу друг в първия квалификационен кръг от турнира Лига Европа.
„В Никшич не трябва да се страхуват от Левски. Все пак „сините“ не са Реал Мадрид“, споделя журналистът от „Меридиан Мач“ Теодор Борисов, който е цитиран от vijesti.


me.

Според черногорци българите са фаворит в двубоя, който ще се играе на стадион „Георги Аспарухов“. Те добре знаят, че Левски е с повече опит в битките в евротурнирите, а и във финансово отношение са по-добри.

„Като се има предвид представянето на Левски в последните им сблъсъци в Европа срещу ФК Сараево и Иртиш Павлодар, е ясно, че българският тим не е някакъв изявен фаворит в двубоя. Дори си мисля, че „сините“ не могат да бъдат фаворит в този момент срещу някой по-стойностен европейски отбор. Сутиеска има своите шансове и трябва да ги използва“, споделя Борисов.

Съставът на Никола Ракойевич ще бъда без Игор Иванович и Боян Божович, но почти сигурно ще бъдат на разположение за реванша на 6 юли, както и евентуално срещу хърватския Хайдук Сплит в следващия кръг.

„В Левски настъпиха доста промени след края на миналия сезон. Някои нови футболисти дойдоха в клуба – Серджиу Буш от румънския Астра Гюргево, Антонио Вутов от Ботев Пловдив, както и вратарят Божидар Митрев, който още миналото първенство се присъедини от Шериф Тираспол, и защитникът Милош Цветкович от Напредак Крушевац. В редиците на Левски искат да подобрят играта си, каквото е и желанието на треньора Николай Митов“, допълва Теодор Борисов.

Преди предизвикателството Сутиеска, Левски изигра два приятелски мача – срещу Черно море (1:0), когато феновете освиркваха отбора, и успех с 1:0 над сръбския Сурдулица.

Буш и Вутов не играха в тези мачове, а при това положение Митов почти сигурно ще заложи на Иван Горанов ще играе в халфовата линия, а Нар в атака.

Със сигурност с Буш и Вутов отборът ще изглежда по различен начин, но ще трябва време за сработване с останалите.

„Когато дойде лято, винаги очакванията на феновете на Левски са големи и все с надежди за добро представяне и участие в груповата фаза на турнирите. За съжаление последните удари по самочувствието на „сините“, дошли от ФК Сараево и Иртиш, бяха с доста голям отзвук. Левски няма да подцени Сутиеска, но играчите не трябва да се успокояват, че са фаворити на 100 процента“, завърши Борисов.

Ощр от категория Анализ