Намери ни
To Top

Мани Пакиао: Идвам за титлата!

Филипинската боксова легенда Мани Пакиао ще защитава титлата си във версия WBO в полусредна категория в професионалния бокс на 2-и юли срещу австралиеца Джеф Хорн, а срещата ще се състои в Бризбън.

Пакиао пристигна в Австралия в отлично настроение и готов за битка.

„Ще се прибера в къщи като световен шампион“, бяха първите думи на легендата.

Пакман, както го наричат, кацна в Бризбън, заобиколен от голям екип и крайно мотивиран да спечели титлата в полусредна категория.


„През всичките години на ринга никога не съм бил толкова мотивиран, както за тази среща. Моят отбор е много доволен от подготовката ми. Очаквам с нетърпение мача, защото знам, че ще се прибера вкъщи с колана“.

Световният шампион заяви още, че използва този мач като възможност да докаже, че дори и на 38 години е най-добрият боксьор в света.

„Благодарен съм за чудесната възможност да се бия в Австралия, благодаря за топлото посрещане. Обичам публиката, обичам когато феновете крещят за мен или пък за Хорн, развеселяват ме, харесва ми и се вълнувам.

Смятам, че Хорн е твърд противник, има силна дясна ръка. Победи в много срещи, агресивен е, а аз харесвам такъв тип бойци. Никога не подценявам противника си“.

За 38-годишния Пакиао излизането на ринга срещу Хорн е първото след победата над американеца Джеси Варгас в Лас Вегас през ноември миналата година.

Ощр от категория Бойни Спортове