Намери ни
To Top

Джанини предложи на Тоти

Помните ли Джузепе Джанини? Първият Принц на Рим. Дългокосият красавец, който изигра повече от 300 мача за любимия си Рома и защитава клубните цветове в продължения на 15 сезона.

Нарекоха го Принца на Рим. В последствие тази титла отиде при Франческо Тоти, който след края на първенството в Серия „А“ прекрати кариерата си.


След повече от 20 години с екипа на Джалоросите.

Тоти все още не знае какво се случва, все още е подвластен на емоциите от прощаването му на „Олимпико“ и все още очаква предложението на ръководството на Рома за пост в клуба.

Докато шефовете на Вълците се колебаят и двоумят, Джузепе Джанини отправи предложение към Тоти: „Ела при мен!“

Двамата играха рамо до рамо в Рома 4 сезона – между 1992 и 1996-та.

Става дума за непрофесиоалния Расинг клуб от Рим, чийто треньор стана именно Джанини. Отборът се състезава в Лега Про и на 52-годишният бивш идол на Рома са му нужни опитни футболисти.

Расинг клуб е основан през 2013-та след обединението на два малки клуба, но не може да се похвали с нещо значимо за този кратък период от време.

„Зелено-жълтите“ спечелиха промоция за Серия D, но веднага след това отпаднаха отново.

Сега задачата пред Джанини, който в периода 2013-2015 беше селекционер на Ливан, е да изкачи отбора с още едно стъпало в йерархията.

„Франческо Тоти е невероятен, той даде много на Рома и на футбола. Сега може да стори същото и за малък клуб, какъвто е Расинг Рим. С негово присъствие ще привлечем и повече публика, както и интерес към нас, а защо не и по-бързо да се изкачим в по-горното ниво на италианския футбол“, коментира Джузепе Джанини.

Все още не е ясна позицията на Франческо Тоти, а според медиите в Италия той може да изиграе няколко мача за клуба, но нищо повече.

Ощр от категория Футбол