Намери ни
To Top

Моци разкри защо е толкова добър на дузпи, причината е култова!

Моци разкри защо е толкова добър на дузпи. Причината е култова. Героят на Лудогорец съсече сънародниците си от Стяуа, показвайки завидни вратарски умения за защитник, а ситуацията има и своето обяснение.

„24 часа“ потърси и откри малката тайна на големия успех на Моци.


В продължение на година и половина почти всеки ден Козмин хващал бас със съотборника си в Динамо (Букурещ) – вратаря Емилиан Долха.

„Когато играех в Динамо, след всяка тренировка оставах да си бием дузпи с Долха. Обзалагахме се и играехме всеки път. Но загубих много, много редбули. Да, след всяка тренировка се обзалагахме, а залогът беше „Ред Бул“. Толкова пъти съм губил, че вярвам, че той още има у тях от моя „Ред Бул“, смее се героят на Лудогорец, докато разказва любопитната история пред „24 часа“.

34-годишният Долха, който в момента е в Университатя (Клуж), вероятно е румънецът, гледал с най-широка усмивка мача Лудогорец – Стяуа по телевизията.

„Говорих с него след мача и той ми каза: „Видя ли, научил си нещо от толкова загубени облози с мен“, споделя още Моци.

Днес дори не може да хване бройката на загубените кенчета с енергийна напитка от приятеля си Долха. „Не си спомням колко са, но просто няма и как да се преброят. Толкова много бяха. Обзалагахме се на дузпи в продължение на година и половина Биехме дузпи срещу залог след почти всяка тренировка през това време. Не се обзалагахме, само когато нямахме време или бяхме напълно скапани. За последно играхме преди 3-4 години“, продължава разказа си Козмин.

Но ако изчислим периода от около 18 месеца облози на дузпи с по около 20-ина тренировки на месец, с оглед на преобладаващите поражения от Долха, загубените редбули от Моци са стотици.

„Той имаше предимство. Беше вратар. И вкарваше повече, отколкото аз можех да спася“, анализира героят на Лудогорец.

Ощр от категория Тема на деня