Намери ни
To Top

Треньорът на Сутиеска за Левски: Барикадирали са се

Старши треньорът на Сутиecкa Никола Ракойевич, който бе обявен от журналистите за най-добрия наставник в страната за изминалия сезон в Черна гора, сподели пред хърватското издание „Свободна Далмация“, че не крие надеждата да премери сили срещу Хайдук Сплит. Той отбеляза, че преди това трябва да бъде отстранен Левски.

„Приветствам гражданите на Сплит. Дай Боже да се поинтересувам повече за Хайдук.


Това ще означава, че сме отстранили Левски“, каза 59-годишният наставник.

„Имам опит в професията, защото започнах на 32 години с треньорството. Водил съм много отбори в своята кариера, както и бях селекционер на репрезентацията до 21 години на Сърбия и Черна гора. Нямам определен модел за подражание, който да следвам. Обикновено залагам на схема 4-2-3-1. Един модерен мениджър трябва да бъде в крак с времето. Постоянно да се развива. Имал съм много треньори по време на футболната ми кариера и от всеки съм попил по нещо“, сподели Ракойевич.

Той каза и няколко думи за последната контрола срещу Будучност, загубена с 0:2. „Не ме притеснява резултата от проверката. Аз винаги играя за победа, но не това е сега от значение, а проблемите, които имаме в отбора, и футболистите, на които няма да мога да разчитам. Ако нападателите Иванович и Божович бяха здрави, щях да се чувствам по-добре. Това е основният ни проблем. Както и инфраструктурата. Има инвестиции, които вдигнаха условията ни, но все още не сме близо до тези, които са в региона“, добави още Ракойевич.

Наставникът на Сутиеска говори и за съперника си в Лига Европа Левски: „Ако отстраним сините, ще е много добре да играем срещу Хайдук, както в добрите стари времена. Но първо трябва да изненадаме Левски. Те са се барикадирали на лагер близо до София и нямаме много информация за тях“, заяви Ракойевич по повод лагера на сините в Правец и неизлъчването на контролите по клубната телевизия на Левски. Той разказа и за пътуването на тима към София.

„Ще пътуваме с автобус. В неделя се отправяме към Пирот и не вярвам, че ще изиграем още една контрола. Ще останем в Сърбия, след което в сряда ще пътуваме с автобуса за София. Предпочетохме така, защото трябваше да отидем до Подгорица, а след това през Рим, Белград и тогава да стигнем в София. А чартърът е много скъп и не можем да си го позволим. Нямаме пари за такива неща. За нас е важен всеки цент. Искате да ви кажа състава, който ще се изправи срещу Левски ли? Ето, нямам проблем с това. По всяка вероятност ще е същият, който игра срещу Будучност. Новите играчи са ни дефанзивният полузащитник Радишич, дошъл от Рудар, и Маркович от Челик“, заяви Ракойевич.

Ощр от категория Футбол