Намери ни
To Top

Англичани направиха чудесен комплимент на Лудогорец

Българският шампион Лудогорец се радва на огромно внимание в родината на футбола Англия.

Причината е, че жребият за груповата фаза на Шампионската лига отреди, орлите да са в една група с Ливърпул, който е един от двата най-велики английски клубове.

„Дейли Мейл“ направи обстоен анализ на Лудогорец, сравнявайки зелените с Манчестър Сити и ПСЖ.

„Някои биха си помислили, че първото място на Лудогорец в България не е заслужено, защото е дошло след безразборни харчове за нови играчи.


Става въпрос за малък клуб от град, близък до границата с Румъния. Техният стадион е толкова малък, че трябва да играят мачовете си в Европа на 200 мили разстояние – в столицата София. Този отбор дори не съществуваше до 2001 година, а наследи градският тим и така след 45 години в долните дивизии Разград имаше представител в елита. През 2010-та Кирил Домусчиев, човек със сериозни възможности, взе тима и той веднага влезе в „А” група. Още през първия сезон Лудогорец направи златен требъл, а оттогава неизменно е шампион на България. Предишният клуб никога дори не бе влизал в „А” група, а настоящият използва 14 футболисти, за да отстрани Стяуа Букурещ в плейофите за влизане в Шампионска лига – само 5 от тях бяха българи“, пише „Дейли Мейл“ за Лудогорец.

Както е известно, орлите ще гостуват на Ливърпул в първия си двубой от груповата фаза на Шампионската лига.

Ощр от категория Тема на деня