Намери ни
To Top

Квалификантка взе скалпа на Свитолина в Бирмингам

Две от водещите тенисистки на турнира „Аегон Класик“ в Бирмингам – Елина Свитолина (номер 2, Украйна) и номер 4 Йохана Конта (Великобритания) отпаднаха още във втория кръг.

Украинката загуби от италианската квалификантка Камила Джорджи с 4:6, 6:4, 2:6 и намекна, че може да се оттегли и от турнира от Големия шлем „Уимбълдън“.

Джорджи по нищо не изглеждаше уморена от мачовете си в квалификациите и спечели с много точни и енергични действия. Свитолина пък има притеснения от контузия в крака.


„Въпросът е дали ще играя на „Уимбълдън“. Имам притеснения от травма, но ще говоря първо с моите лекари и физиотерапевти. Сезонът е дълъг и не е професионално да го рискувам, пък било то и заради „Уимбълдън“, заяви украинката след поражението.

Малко по-късно британката Йохана Конта също отпадна, след като беше победена с 1:6, 3:6 от Коко Вандевеге (САЩ). През новата седмица Вандевеге по всичко изглежда, че ще влезе в топ 20 на женската тенис-ранглиста.

Испанката Гарбине Мугуруса, бивша финалистка на „Уимбълдън“, изигра един отличен мач от началната линия и разгроми американката Алисън Риске с 6:1, 6:4. Риске е два пъти полуфиналист на турнира в Бирмингам. В следващия кръг Мугуруса ще се изправи срещу Вандевеге, която спечели първия сет срещу Конта само за 20 минути.

Французойката Кристина Младенович, номер 5 в схемата, отстрани Чжън Шуай от Китай с 6:4, 7:6 (3), подарявайки на публиката един екстраординарен пасинг-шот, който накара феновете дълго да аплодират. Младенович ще играе на четвъртфинал срещу Петра Квитова, която е два пъти шампионка от Уимбълдън.

Ощр от категория Тенис