Намери ни
To Top

Григор излиза срещу непознат съперник

Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще премери сили днес с руския талант Даниил Медведев, а залогът е място в полуфиналите на турнира в трева Aegon Championships в „Куиънс Клъб“ с награден фонд 1 836 660 евро.

Мачът между двамата е трети в програмата на Централния корт и ще започне около 17,30 часа наше време. Преди него там са сблъсъците Сам Куери срещу Жил Мюлер и Марин Чилич срещу Доналд Йънг, като началото ще бъде дадено в 14,00 часа.

Вчера 21-годишният Даниил Медведев отстрани измъчвания от контузии в последните два сезона австралиец Танасе Кокинакис с 6:2, 6:2, а ден по-рано Григор направи обрат срещу френския ветеран Жулиен Бенето с 4:6, 6:3, 6:4.


Роденият в Москва Медведе участва в турнира с „уайлд кард“. Високият 198 см и тежащ 80 кг руски тенисист е считан за една от бъдещите звезди в тура. Играе с дясна ръка, а бекхенд изпълнява с две ръце. Професионалист е от 2014 година и до този момент няма спечелена титла във веригата на АТР.

Прогнози за изхода от днешния двубой не могат да се правят, тъй като той и Григор Димитров не са се срещали на корта в официален мач.

Ощр от категория Тенис