Намери ни
To Top

Чернокожев: Не мисля, че трансферът ми в Перуджа бе грешка

Волейболистът Велизар Чернокожев разкри какви са причините за раздяла със Сър Сейфти Конад (Перуджа), защо не попадна в националния отбор тази година и грешка ли е бил престоят му в Италия. Той обяви какви са отношенията му с бившия му клуб Добруджа 07 (Добрич) и съществува ли вариант да продължи кариерата си там.

Как прекарваш лятната си ваканция?

Все още съчетавам почивката с леки тренировки. Обръщам внимание на семейството ми и приятелите ми.


Скоро ще започна да тренирам по-сериозно тъй, като наближава следващият сезон.

Доволен ли си от сезона в Италия?

Няма как да не съм доволен! За мен това беше един сезон изпълнен с много изненади – приятни и не чак толкова. Сезонът премина отлично след финала, който играхме в Шампионската лига.

Мислиш ли, че договорът ти с Перуджа беше грешка, както го определиха някои волейболни специалисти преди заминаването ти за Италия?

Не! Не мисля, че сезон във вицешампиона от Шампионската лига и трети в италианския шампионат, наред до играчи от световна класа, може да бъде грешка.

Какво научи за един сезон в този тим?

Научих доста неща и хубави, и лоши. Как трябва да се държа в един отбор и как не. Най-ценни бяха съветите от играчите (моите колеги). Те наистина ме харесваха и искаха да ме научат как да правя красиви неща. Помагаха ми много. Когато правех хубави неща бяха щастливи, а когато бърках ми казваха да бъде спокоен, че следващият път ще се получи! Благодаря им!

Как се справяше в чужбина като за първа година далеч от всички близки?

Не беше нещо ново за мен! Живея далеч от дома вече почти 10 години. Свикнал съм да се оправям сам.

Защо се стигна до раздяла с Перуджа?

Преговаряхме с клуба и разбрах, че следваща година отново ще бъде трудно да получавам игрово време. Взаимно решихме, че по-добрият вариант е да намерим клуб в който да играя. Тази година научих доста неща и е време да ги покажа.

Възможно ли е да продължиш кариерата си в България?

Разбира се, че е възможно! Искрено се надявам да не се стига до там! Това е авариен вариант.

Какви са отношенията ти с Добруджа 07? Има ли вариант да се върнеш там?

Чудесни! Аз обичам този клуб и уважавам хората, които работят в него. За мен там се работи много професионално и наистина продължавам да съм очарован от всичко!

Къде ще продължиш кариерата си?

Все още не съм наясно!

Какви са причините да не си в националния отбор това лято?

На този въпрос не мога да отговоря аз! Такова е решението на щаба!

Как оценяваш представянето на националите в Световната лига?

Лека-полека всичко ще си дойде на мястото. За хубавите неща трябва търпение! Сега е моментът, в който трябва всички да ги подкрепяме и да им даваме сили. Не трябва да ги плюем и да говорим кой от кой е играл по зле, защото когато са на върха всички знаем да се хвалим с техните успехи!

BGvolleyball.com

Ощр от категория Волейбол