Намери ни
To Top

Пряк конкурент на Григор отпадна сензационно в “Куинс”

Финалистът от миналата година Милош Раонич изненадващо отпадна още в първи кръг на тенис турнира от сериите АТР500 в “Куинс клъб”, Лондон. Канадецът, който според жребия можеше да се срещне с Григор Димитров на четвъртфиналите, бе повален драматично с два тайбрека от 698-ия в световната ранглиста Танасе Кокинакис със 7:6(5), 7:6(8).

Двамата не допуснаха пробив в нито един от разиграните геймове и демонстрираха солидни сервиси, като вторият им тайбрек бе изключително вълнуващ – Раонич изпусна три сетбола, а австралиецът чак от третата си възможност затвори мача. Ранкингът на Кокинакис е подвеждащ, защото той претърпя редица контузии през последните две години и реално се завърна на корта в края на май месец на турнира на клей в Лион, а иначе за последно преди това бе играл във Валенсия на твърда настилка през октомври 2015.


Така пътят на Григор Димитров към полуфинал в “Куинс” поне на пръв поглед изглежда по-лесен, като хасковлията първо ще трябва да се справи с Жулиен Бенето във втори кръг, след като французинът набързо елиминира 1062-рия в света Джеймс Уорд от Великобритания.

Ощр от категория Тенис