Намери ни
To Top

Волф: Не е приятно за Ботас да няма договор

Шефът на Мерцедес Тото Волф заяви, че напълно разбира колко неудобна е ситуацията, в която се намира пилотът им Валтери Ботас, който има договор с отбора само за този сезон. Според Волф Ботас е под огромно напрежение, а фактът, че не знае дали ще е с тях догодина, допълнително усложнява ситуацията.
Финландският пилот притича в Мерцедес от Уилямс след края на сезон 2016, когато новокоронованият шампион Нико Розберг реши да сложи край на кариерата си. Ботас подписа едногодишен договор с тима от Бракли, но се надява да бъде продължен – нещо, което Волф обясни, че все още не могат да му обещаят.


За следващия сезон ще има и други свободни пилоти като Себастиан Фетел и Фернандо Алонсо и Мерцедес просто не могат да си позволят да се обвързват дългосрочно преди да знаят какви са възможностите им.

„Разбира се, че ситуацията е неудобна за Валтери, а и е под голямо напрежение. Но когато му предложихме да се присъедини към нас, той знаеше, че ни трябва да време преди да решим дали ще продължим напред, защото пазарът на пилоти за 2018 година ще е доста богат. Не искаме да прибързваме с решението си, но в същото време продължаваме да работим с Ботас и да наблюдаваме как се движат нещата. Като цяло мнението на отбора е, че той върши добра работа. Беше повикан в последния момент и бе изправен срещу един от най-добрите пилоти във Ф1, който работи тук пети сезон. Валтери вече има полпозишън, победа в Сочи, както и някои по-трудни състезания. Като цяло се интегрира много хубаво в отбора и представянето му на пистата е силно“, коментира Волф.

Ощр от категория Спорт