Намери ни
To Top

Левски иска бивш нападател на Ливърпул, сините пред трансферен удар

Левски има сериозна трансферна цел. Ръководството на сините ще се опита да привлече Кристиян Немет, пише „Тема Спорт“.

От Герена спешно искат да вземат качест­вен нападател, защото Георги Иванов не е доволен от фор­мата на Валери Домовчийски и Валери Божинов. Той ве­че е обсъдил няколко вариан­та за атаката с Димитър Димитров, който ще поеме отбора от зимата.


Сред тях е и унгарският национал Кристиян Немет.

Кристиян е ро­ден на 5 януари 1989 година, висок е 180 сантиметра. За­почва кариерата си в един от кошмарите на ЦСКА – МТК. През 2007 година пра­вата му са откупени от анг­лийския гранд Ливърпул. Немет прави силни мачове за вто­рия тим на мърсисайдци и през сезон 2007/08 е избран за Играч №1 на дубъла на червените и на цялото първенство.

После обаче започ­ват да го преследват конту­зии и така и не записва офи­циален мач за първия отбор – играе само в контроли. През 2009 година е прео­тстъпен в Блекпул, а след това и в АЕК. В последния тим се представя добре и след това Олимпиакос отку­пува правата му от Ливър­пул. Но и клубът от Пирея предпочита да го дава под наем – праща го последова­телно в Олимпиакое Волос, МТК и Ваалвайк.

От лятото на 2012-а до края на минала­та кампания Немет е бил част от Рода Керкраде. За холандския отбор има 45 ма­ча, в които е вкарал 10 гола. Кристиян е все още млад и има сериозни качества, очаква се, ако сините го привлекат, това да е трансферен удар за клуба.

Ощр от категория Тема на деня