Намери ни
To Top

Промените в Кавс започнаха от високите етажи

Промените в Кливланд започнаха, а първият потърпевш не е някой от играчите. Кавалиърс се разделиха с генералния си мениджър Дейвид Грифин, след като собственикът на клуба Дан Гилбърт не е успял да се споразумее за нов договор с един от най-важните хора в ръководството.

Грифин заемаше позицията в продължение на три години – от 2014 до 2017, а преди това бе вицепрезидент по баскетболните операции. Именно по време на неговата власт в Охайо бе осъществено завръщането на ЛеБрон Джеймс, както и привличането на Кевин Лав от Минесота.


“От името на цялата организация искам да благодаря на Гриф за лидерството и всичко, с което допринесе за престоя си тук, най-вече с ролята му в спечелването на първата титла на НБА в клубната история”, заяви в официалното си изявление относно случилото се Дан Гилбърт. Собственикът добави, че все още няма развитие относно това кой ще наследи Грифин начело на баскетболните операции на Кавс.

По непотвърдена информация Грифин не е искал да остане на позицията заради различия във вижданията с Гилбърт.

Решението не е било съгласувано по никакъв начин със суперзвездата на отбора ЛеБрон Джеймс, макар в медийното пространство от дълго време да се спекулира, че той също има своята роля при мениджърските решения, касаещи трансферите на Кавс. Джеймс взе отношение по темата в профила си в Twitter, където изрази благодарността си към вече бившия ръководител.

В интервю за ESPN през април ЛеБрон се изказа изключително положително за Грифин и намекна, че според него той заслужава нов договор.

Ощр от категория Баскетбол