Намери ни
To Top

УЕФА извади ЦСКА от Лига Европа, вижте съперниците на Левски, Ботев и Дунав

Черногорският Сутйеска ще бъде съперник на Левски в първия кръг на Лига Европа. Това отреди тегленият днес жребий в Нион. „Сините“ ще бъдат домакини в първия си мач, който на 29 юни. За 6 юли е планиран реваншът, който ще се играе в Черна гора.


Съперникът на Левски финишира четвърти в първенството на Черна гора, но завоюва Купата на страната и с това получи правото да играе в Европа. Сутйеска дебютира в евротурнирите през 2003 г., когато участва в УЕФА Интертото къп. Тимът има две участия в Лига Европа през сезоните 2009-10 и 2015-16 и две в Шампионската лига – 2013-14 и 2014-15.

Отборът на Партизани Тирана е съперникът на Ботев Пловдив в първия предварителен кръг на Лига Европа. Тегленият жребий отреди носителят на Купата на България да гостува в първия двубой на 29 юни, а реваншът в България да бъде на 6 юли.

Дунав Русе ще се изправи срещу Иртиш Павлодар. Казахстанският отбор е добре познат в България, след като игра през сезон 2013/14 в турнира Лига Европа в първи квалификационен кръг с Левски и успя да отстрани „сините” с общ резултат 2:0. Отборът на Дунав Русе в последния момент бе включен в списъка с български участници в Лига Европа, за сметка на ЦСКА-София. Това стана минути преди тегленето на жребия в Нион. След името на Дунав има звезда, а в обяснението отдолу се пояснява, че участието на „драконите“ зависи от правни процедури. По-рано днес ситуацията бе сходна, но като участник бе записан ЦСКА. От щаба на ЦСКА-София съобщиха на сайта си, че техният отбор буквално минути преди началото на жребия УЕФА без никакво предизвестие е извадил ЦСКА от участие в Лига Европа. Клубът ще предприеме „всички възможни мерки за защита на своите права и извоюваното на терена право на участие“.

Ощр от категория Футбол