Намери ни
To Top

Джеки Чан сравни победата на отбора си в „Льо Ман“ с Оскар

Филмовата звезда, любима на милиони, Джеки Чан сравни победата на своя тим в „24-те часа на Льо Ман“ в клас LMP2 и второто им място в генералното класиране този уикенд с получаването на Оскар.

Прототипът на Oreca с номер 38 от Джеки Чан Рейсинг поведе в 24-часовото състезание 70 минути преди финала, когато водещото Porsche с номер 1 получи технически проблеми.

Минути по-късно съотборниците на Porsche с номер 2 откраднаха първата позиция в 24-часовата черешка на световните серии по издръжливост и в крайна сметка оставиха екипа в състав Оливър Джарвис, Тома Лорен и Хо-Пин Тунг на втората позиция на подиума. Другият автомобил на Джеки Чан Рейсинг, отново в клас LMP2, остана на четвърто място в генералното класиране и на трето във втората категория на френската писта.


Съсобственикът на китайския отбор Джеки Чан получи почетен Оскар миналата година на Governors Awards и въпреки че тази година поради ангажименти не успя да присъства на „Льо Ман“ поздрави огромния си екип с видео съобщение.

„Колко вълнуващо! Чувството е абсолютно същото, когато получих Оскар. Много съжалявам, че не можех да бъда на пистата с вас. Но без значение от това, вие спечелихте! Сега трябва да продължим напред, да работим здраво за следващите години!“, гласеше поздавлението от Джеки Чан.

Подвигът на отбора никак не е малък. Екипът задържа първата позиция известно време, но въпреки че не стигна до бляскавата победа, се превърна в първия китайски отбор, който да се качи на подиума.

Ощр от категория Спорт