Намери ни
To Top

Датчани пожелаха Божидар Краев

Датският Нордселанд е единият от клубовете, които проявяват интерес към поливалентния футболист на Левски Божидар Краев. 20-годишният футболист бе ползван на две позиции в по-лузащитата през изминалото първенство, както и на върха на атаката на сините. Той завърши сезона с 36 двубоя във всички турнири, в които отбеляза 11 гола – младокът бе водещ реализатор на отбора. Силните му изяви през пролетта пък му донесоха повиквателни от националния селекционер Петър Хубчев.


Той го извика в състава за световните квалификации с Холандия (2:0) и Беларус (1:2). В първата Краев направи своя официален дебют за трикольорите.

Нордселанд, който финишира на пето място в датското първенство, още през зимата искаше Божидар в редиците си. Тогава този клуб даваше 500 хиляди евро за правата на футболиста, но Левски не пожела да се раздели с него, съобщи topsport.bg. Сега обаче ситуацията е коренно различна, футболистът отказа да продължи договора си със сините. Настоящото споразумение между двете страни изтича на 31 декември. Това означава, че след 1 юли Краев ще може да преговаря с всеки клуб и да избере 8 кой от тях да премине като свободен агент. Затова и шефовете на Левски взеха решение да продадат играча. Това ще стане в началото на следващия месец. Тогава ръководството на сините заедно с Краев и агента му Джон Ингълс (шотландецът е бивш футболист на Левски) ще разгледат всички пристигнали официални предложения. И което бъде одобрено, там ще бъде трансфериран националът. Очаква се сумата да не задоволява докрай клуба от Терена“, но той е поставен в неизгодна ситуация.

Изпълнителният директор на Левски Красимир Иванов вече призна, че към Краев има интерес и постъпилите оферти за него са повече от една.

През това лято сините все още не са продали футболист. Затова пък освободиха няколко – още преди края на първенството бе посочена вратата на Сърджан Лукин, Георги Костадинов, Джереми де Ноойер и Антонио Аниете, а преди старта на подготовката клубът се раздели с Веселин Минев, Александър Александров, Сашо Александров и Амаду Су-куна. Не е ясно дали през новия сезон ще останат шведският защитник Симон Сандберг и вратарят Боян Йорга-чевич. Сините вече привлякоха Александър Любенов, Иван Горанов, Милош Цветкович, Георги Ангелов, Антонио Вутов, Жуниор Мапуку и Серджиу Буш.

Ощр от категория Трансфери