Намери ни
To Top

Григор Димитров започва срещу американец в Куинс

Григор Димитров ще се изправи срещу Райън Харисън на старта на АТР 500 турнира на тревни кортове в Куинс Клъб, Лондон. Това отреди тегленият преди минути жребий.

Българинът и американецът се познават отлично, като до момента са се срещали 3 пъти. Григор води с 2:1 победи, но Харисън спечели последния им дуел, който беше в Акапулко преди две години.


Победите на Димитров пък са все в турнири от Шлема – Уимбълдън 2014 и US Open 2014.

При победа във втори кръг Григор ще срещне тенисист от квалификациите или един от местните играчи Джеймс Уърд.

Най-добрият български тенисист в историята попадна в долната половина на схемата, където са още Милош Раонич и Стан Вавринка. Дуел с представителя на Канада е възможен на четвъртфиналите, а с този на Швейцария – на полуфиналите.

Изключително интересни двубои се очертават за Раонич и Вавринка още на старта. Милош ще се изправи срещу Танаси Кокинакис, а Стан – със специалиста на тази настилка и финалист от 2014-а Фелисиано Лопес.

Водач в схемата е миналогодишният шампион Анди Мъри, който ще се опита да спечели втора титла за сезона, след като до момента успя да грабне само трофея в Доха (АТР 500).
Припомняме, че в последния момент отказ от участие в турнира декларираха Рафаел Надал и Хуан Мартин дел Потро. Испанецът си взе заслужена почивка след тежкия сезон на клей, в който той спечели 4 титли. Аржентинецът пък все още не се е възстановил напълно от травмата в слабините, която получи по време на „Ролан Гарос”.

Шампион в последните две години и общо 5-кратен първенец в турнира в Анди Мъри.

Ощр от категория Тенис