Намери ни
To Top

Мъри реалист: Може да не съм на топ ниво след няколко години

Световният номер 1 Анди Мъри разкри пред ВВС, че не очаква да бъде на топ ниво след 2-3 години и да печели титли от Големия шлем по примера на Роджър Федерер, който на 35-годишна възраст грабна Australian Open през януари.

Мъри навърши 30 и стана последният член на топ 5 на световната ранглиста по тенис, който е на поне тези години – Рафаел Надал е на 31, Стан Вавринка е на 32, Новак Джокович също е на 30, а Федерер е на 35.

“Виждаме как някои играчи правят страхотни неща на тази напреднала спортна възраст, но това може да не се случи при мен. Може би имам още 2-3 години на топ ниво, в които да преследвам титли от Големия шлем.


По принцип сега повечето играчи пътуват по турнирите със своите физиотерапевти и прекарват време във фитнеса, за да се грижат за телата си, което обяснява защо в топ 5 сме 30-годишни. Но не знам колко дълго ще мога да играя добре, затова ще правя всичко по силите си сега, когато още съм в оптимална кондиция. А иначе сега в сравнение с преди десетина години имам не само семейство, но и повече интереси извън спорта, затова мога да си прекарвам приятно и извън корта”, каза Мъри пред ВВС.

Ощр от категория Тенис