Намери ни
To Top

И Остапенко отказа участие в Бирмингам

Шампионката от “Ролан Гарос” Альона Остапенко стана поредната тенисистка, която отказва участие от предстоящия между 19 и 25 юни турнир на трева в Бирмингам.

“След приключването на “Ролан Гарос” моят лекар ме посъветва да отделя малко повече време за почивка и поради тази причина трябва да откажа участие в Бирмингам. С нетърпение чакам първия си мач на трева”, е написала Остапенко в социалната мрежа “Инстаграм”.

Решението на шампионката от “Ролан Гарос” е в полза най-вече на първата поставена в схемата и лидерка в световната ранглиста Анджелик Кербер, чиято конкуренция продължава да се изпарява.


Германката ще бъде фаворитка (поне “на хартия”) в Бирмингам, защото там няма да участват поради различни причини още звезди като Серина Уилямс, Мария Шарапова, Симона Халеп, Каролина Плишкова, Агниешка Радванска и Мадисън Кийс. Официалният сайт на турнира бе определил игровия списък като най-силния в историята, но с редицата отказвания на състезателки класата спадна сериозно. В английския град се очаква най-големите опонентки на Кербер за титлата да са Йохана Конта и наскоро завърналата се в игра Петра Квитова.

Ощр от категория Тенис