Намери ни
To Top

Националите по бокс очакват жребия за Европейското

Националният ни отбор по бокс за мъже проведе успешно лагера си непосредствено преди старта на Европейското първенство в Харков, Украйна. По думите на старши треньора Жоел-Солер Арате и 9-имата ни състезатели са добре и са водели пълноценни занимания в града, който от петък ще приеме мачовете от шампионата. По-рано същия ден, на 16 юни, ще бъде изтеглен и жребият за всяка една от 10-те категории. България няма да има представител само при 64-килограмовите.


Ето и всичките ни участници на европейското в Харков:
49 кг – Тинко Банабаков
52 кг – Даниел Асенов
56 кг – Стефан Иванов
60 кг – Елиан Димитров
69 кг – Симеон Чамов
75 кг – Арман Хакобян
81 кг – Радослав Панталеев
91 кг – Кристиян Димитров
+91 кг – Петър Белберов

Европейското ще е и квалификация за световното първенство в Хамбург в края на август, за което ще се класират първите 8 в категория от Харков.

В същото време на “Дианабад” в София старши треньрът на националния отбор за девойки Петър Лесов провежда лагер със своите избранички за предстоящото европейско първенство за момичета и девойки. Шампионатът ще се проведе в столичната зала “София” от 3 до 9 юли, като в него ще участват родени през 2001-2002 г. момичета и девойки, родени 1999-2000 г. До старта на първенството нашите се надяват да проведат съвместни тренировки и спаринги с отбора на Франция, който се очаква да пристигне по-рано в София.

Ощр от категория Бойни Спортове