sportove.net

Две победи са нужни на България за класиране на финалите

Последният мач на българските волейболни национали срещу Аржентина най-вероятно ще се окаже решаващ за класирането им на финалите на Световната лига в бразилския град Куритиба.

В момента “лъвовете” са на шесто място, което ще им даде право на участие. Предварителните сметки показва, че ще са нужни две победи в оставащите три мача. Те са срещу два отбора, които вече са на финалите: Бразилия като домакин и Сърбия.


Аржентинците от своя страна нямат шанс, но ще искат да постигнат поне една домакинска победа. А и вече ни биха веднъж.

Франция е единственият непобеден отбор и започва да се очертава като фаворит за трофея. Само срещу “петлите” нашите национали нямаха никакви шансове в досегашните си мачове. Сърбите на практика също имат визи за Куритиба и можем да се надяваме да подценят последния турнир.

За останалите три места ще се борят 7 отбора. С по три успеха са Белгия, Полша, България, Канада и Иран. Много силните тимове на САЩ и Русия също имат своите възможности, но ще трябва да спечелят и трите си останали мача. Малко неочаквано Италия отпадна преждевременно.

От класирането е видно, че победи срещу Аржентина и Канада щяха вече да са осигурили участието на нашите момчета в Бразилия. Но те създадоха голяма интрига в турнира, след победите си над силните отбори и загубите от слабите.


Опитайте приставката на Sportove.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.