Намери ни
To Top

Пиронкова започва сезона на трева в Нотингам

Цветана Пиронкова започва похода си към завръщане в топ 100 на световната ранглиста с участие на турнира в Нотингам (от ниската категория WTA International), с който маркира началото на сезона на трева.

Пловдивчанката е 126-а в класацията на WTA от тази седмица, но с хубав рейд в английския град ще се доближи до въпросния топ 100. Първата опонентка на Пиронкова в Нотингам е 22-годишната Тереза Мартинцова от Чехия, а срещата им е от 14:30 часа в понеделник. Чехкинята е 138-а в момента в света, но за разлика от Пиронкова, прогресира в ранглистата, въпреки че не можа да премине квалификациите на “Ролан Гарос”, но пък го направи в Нотингам.


Също така Мартинцова вече има четири мача на тревна настилка този сезон (загуба във втория кръг в слабия турнир в Сърбитън и две победи в пресявките за Нотингам), докато за Пиронкова това ще е първо официално излизане на този тип корт през годината.

Пиронкова е в долната половина на схемата и още във втория кръг може да срещне третата поставена Лорън Дейвис. Водачка е Йохана Конта, а втора поставена е Анастасия Севастова. Ако евентуално стигне до четвъртфиналите, Пиронкова ще играе с някоя измежду Луси Шафаржова, Су-вей Хси, Кристина Куцова или друга квалификантка.

Ощр от категория Тенис