Намери ни
To Top

Лудогорец в борба за исторически коефициент

Шампионът Лудогорец влиза в поредното издание на евротурнирите с коефициент от 34,174, който му позволява да бъде сред респектиращата група на поставените в плейофния кръг на Шампионската лига. През следващия сезон обаче УЕФА променя условията за влизане в Лигата на богатите и за шампионите на страни като Австрия, Шотландия, Хърватска или България ще бъде с 20% по-трудно да влязат в групите. Това означава, че „орлите“ ще имат още по-голям шанс, ако генерират още по-висок коефициент, а затова има отлични предпоставки.

За формирането на следващия коефициент отпада този от дебютния сезон 2012/13, когато Лудогорец изгуби драматично от Динамо (Загреб) първия си сблъсък.


Ставката оттам е 1,150 и логично е най-ниската на клуба. При останалите четири, разградчани записаха две влизания в Шампионската лига и един фурор в Лига Европа с достигане до осминафиналите. Разочароващо бе единствено отпадането от Милсами, но това бе моментът с неуспешния експеримент с Бруно Рибейро, пише „Меридиан Мач“.

Ако тимът на Кирил Домусчиев успее да постигне в предстоящата си кампания среден коефициент от 10,5 за трите си успешни участия, той ще има вече фантастичното 43,45. Това не просто ще бъде най-доброто постижение на български тим в историята, откакто УЕФА въведе новата система на отчитане на коефициентите, но ще позволи на тима почти сигурно да мине отбори като Селтик, Виктория (Пилзен), Залцбург и Копенхаген, които са обичайни съперници за мястото им в групите. По този начин Лудогорец може да се изкачи до 45-47-о място в европейската ранглиста, където към този момент се намира италианският колос – Интер.

Ощр от категория Футбол