sportove.net

Ангел Петричев: Стискаме палци на строителите и за лек компромис от УЕФА

Метеорологичните условия и най-вече проливните дъждове могат да забавят срока за изграждане на новия Сектор „В” на стадиона в Разград. Това разкри изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петирчев. „Има доста работа и са ни нужни чудеса, но аз лично вярвам, че тези фирми, с които работим дълги години и досега са успявали, ще го направят и сега. Стискаме палци на строителите.


Дано ни чакат сухи дни”, коментира шефът. Както е известно, от УЕФА заявиха след направената инспекция на съоръжението, че ако новата трибуна е готова до 15 юли, Лудогорец ще може да домакинства в групите на Шампионската лига и евентуално на Лига Европа в Разград. „В момента сме в ръцете на строителите. Онзи ден и Георги Домусчиев беше при нас. Имахме среща с главните изпълнителни и подизпълнителите. Направихме план и целта ни е да успеем в срокове. Комисията от УЕФА Провери изключително щателно стадиона и почти нямаше места, които не инспектираха. Останаха доволни от видяното, останаха доволни и от концепцията ни. Те се съгласиха, че можем да приемем мач от ШЛ. Ако до 15 юли успеем, тогава няма да има проблем да играем в груповата фаза на европейските клубни турнири”, заяви още Петричев. „Новата трибуна -Сектор „В”, ще стане изключително модерно съоръжение с всички условия, така че ще покрием критериите. Ще има неща, за които УЕФА ще направи компромис, разбира се. Самият пратеник на УЕФА е запознат с нашата работа, защото беше делегат срещу Виктория Пилзен”, завърши Петричев.


Опитайте приставката на Sportove.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.