Намери ни
To Top

Милан докосва две от трансферните си цели

Италианският гранд Милан вече е съвсем близо до две от трансферните си цели това лято. Швейцарският ляв бек на Волфсбург Рикардо Родригес вече е в Милано за медицинските прегледи и се очаква съвсем скоро да бъде обявен официално като ново попълнение на „червено-черните“. По неофициална информация Милан ще плати на германския клуб за него около 15 милиона евро.

В същото време, сигурен изглежда и трансферът на опитния аржентински халф на Лацио Лукас Билия на „Сан Сиро“.


Според медиите на Апенините се очаква 31-годишният полузащитник да се присъедини към Милан с договор за 3 сезона с опция за четвърти, като „росонерите“ ще платят за него на „орлите“ 22 милиона евро плюс 3 милиона бонуси, свързани с представянето на играча. Годишната заплата на Билия в новия му тим ще бъде 3,5 милиона евро.

Контрактът на Билия с Лацио изтича през юни 2018 година, но той е предпочел да не го продължава, а да смени отбора.

Милан определено не си губи времето и работи активно по лятната селекция. „Росонерите“ вече привлякоха перспективния млад халф Франк Кесие от Аталанта и защитника на Виляреал Матео Мусакио.

„Червено-черните“ обаче може би ще се разминат с друга от трансферните си цели – нападателя на Торино Андреа Белоти. Президентът на „биковете“ Урбано Кайро е твърдо решен да задържи голаджията в Торино и е категоричен, че продажба е възможна само ако се появи клуб, който е готов да плати 100-те милиона евро, вписани в освобождаващата клауза в договора на футболиста с настоящия му клуб.

„Не мисля за продажбата на Белоти“, обясни Кайро пред „Гадзета дело Спорт“. “ Белоти е мой играч, наскоро подновихме договора му. Нашата цел е да го задържим. Само освобождаващата клауза може да ме принуди да го продам, но само в случай, че клуб от чужбина извади100 милиона евро. ще видим… не съм говорил с него, в момента той е с националния отбор. Ще видим какво ще се случи, но нашата цел е да го задържим“, добави Кайро.

Ощр от категория Трансфери