Намери ни
To Top

Големи размествания в новата ранглиста на IBF

Международната Боксова Федерация (IBF) публикува новата си ранглиста в супертежка категория, в която са настъпили значителни промени.
 
Първата позиция в класацията остава вакантна, независимо от факта, че Кубрат Пулев е задължителен претендент за титлата на IBF, с когото трябва да се бие световният шампион Антъни Джошуа. Легендарният украински боксьор Владимир Кличко, който след поражението си от британеца в епична битка, се смъкна от 3-та на 7-а позиция миналия месец, сега отново тръгна нагоре и е пети в новата ранглиста на IBF.

От класацията изпадна кубинецът Луис Ортис, който до този момент бе №4.


Също така бившият официален претендент за световната титла на IBF – украинецът Вячеслав Глазков, който дълго време се намираше в ранглистата и заемаше миналия месец пета позиция, след 18-месечно отсъствие заради контузия най-накрая беше изваден от топ 15.

Припомняме, че от лагера Антъни Джошуа очакват решението на Международната Боксова Федерация относно възможността за отлагането на задължителната защита срещу претендента Кубрат Пулев. От лагера на българина настояват IBF да не разрешава провеждането на реванш между Джошуа и Владимир Кличко и съответно отсрочка на мача с Кобрата, но официално решение по този казус все още няма.

Промоутърът на Антъни Джошуа Еди Хърн все още се опитва финансово да мотивира щаба на Пулев – гарантирайки им голяма компенсация, ако те се съгласят да изчакат шампионски двубой и да се договори с IBF, за да може Пулев да проведе двубой за „временната“ титла на IBF, победителя от който да се изправи в директен двубой срещу победителя от реванша Джошуа – Кличко, ако такава среща се проведе. В такъв случай, Кубрат Пулев може да се бие с известния камерунски боксьор Карлос Такам, който заема трета позиция в ранглистата. Но от лагера на Пулев не искат никакви „временни“ титли – те искат мач за пълноправната световна титла. Или срещу Антъни Джошуа, или за вакантната титла срещу Карлос Такам, ако Антъни Джошуа реши да избере реванш срещу Кличко и IBF му отнеме титлата.

Топ 10 на обновената ранлиста на IBF
шампион Антъни Джошуа
1. Вакантно
2. Кубрат Пулев
3. Карлос Такам
4. Кристиан Хамер
5. Владимир Кличко
6. Дилиън Уайт
7. Джаръл Милър
8. Доминик Бризил
9. Александр Димитренко
10. Роберт Хелениус

Ощр от категория Бойни Спортове