Намери ни
To Top

НеРеално за 12-ти път! Роналдо и Реал без лимит

Реал Мадрид спечели за 12-ти път трофея от най-авторитетния европейски клубен турнир – Шампионска лига. „Белия балет“ надигра Ювентус с 4:1 след две попадения на Кристиано Роналдо, и по едно на Каземиро и Асенсио. Шедьовър на Манджукич в 27-ата минута не стигна на Юве за нещо повече от поражение, което доби страховити размери в края на двубоя.

Италианският тим завърши двубоя с 10 души, след като Куадрадо беше изгонен за втори жълт картон в 84-ата минута.


Така Реал се превърна в първия тим, който дублира постижението си в турнира, след като и през миналата грабна отличието. В същото време момчетата на Зидан направиха дубъл за първи път от 59 години насам, печелейки титла и трофея от турнира на шампионите. Това беше и пети загубен финал за „старата госпожа“ в турнира.

Още в 3-ата минута Игуаин отправи опасен удар към Навас, който улови кълбото. Малко по-късно отново той стреля отдалеч, а Навас отново се справи.

Пянич отправи силен удар към вратата на Реал, но Навас отново спаси тима си от попадение, а всичкото това до 7-ата минута на двубоя.

В 20-ата минута Кристиано Роналдо изведе тима на Реал с гол напред след уникален удар, който не остави шансове на Буфон. Това е и 11-ти гол за португалеца в турнира през този сезон. Манджукич изравни резултата с прекрасна странична ножица в 27-ата минута.

В 33-ата минута Роналдо стреля към Буфон, но кълбото излезе в аут. До почивката Пянич имаше възможност да нанесе топовен изстрел към вратаря на Реал, но бранител се намеси добре. В последните минути на полувремето Реал натисна, но Юве съумя да се оттегли на почивка при резултат 1:1.

Голът на Роналдо беше и №500 в европейските клубни турнири за Реал Мадрид. Гол №400 също беше дело на португалеца в двубоя срещу Шалке в Гелзенкирхен, а успехът тогава беше с 6:1 преди 3 сезона. Роналдо бележи за трети път във финален мач в Шампионската лига.

В 61-ата минута Каземиро отново даде аванс на Реал, а за първи път в турнира през този сезон Буфон допуска два гола в един мач. Само 3 минути по-късно Роналдо направи резултата 3:1 с отличен удар от малък ъгъл. Така Юве беше допуснал само 3 гола до този финал, а сега в рамките на само 64 минути допусна същото количество голове.

Веднага след третото попадение за Реал, наставникът на Юве пусна в игра Куадрадо, но това сякаш беше позакъсняло решение на Алегри.

В 84-ата минута на двубоя Куадрадо си заработи втори жълт картон за блъскане на Серхио Рамос и остави съотборниците си в намален състав. В последната минута на двубоя Марко Асенсио оформи крайното 4:1.

Преди двубоя Йън Ръш изнесе купата на стадион „Принсипалити стейдиъм“, а самото откриване на мача беше съпроводено с музикално изпълнение на групата Блек Айд Пийс.

Реал изигра своя трети финал в за последните четири години, като на два пъти – през 2014-а и 2016-а победи Атлетико Мадрид, а тази вечер жертва се оказа италианския Ювентус

Съставите на двата тима:

Ювентус: Буфон, Бардзали, Бонучи, Киелини, Алвеш, Пянич, Кедира, Сандро, Игуаин, Дибала, Манджукич

Реал Мадрид: Навас, Марсело, Рамос, Варан, Карвахал, Модрич, Каземиро, Кроос, Бензема, Иско, Роналдо

съдия: Феликс Брих

Ощр от категория Шампионска лига