Намери ни
To Top

Григор не успя да се противопостави на Буста и отпадна от Ролан Гарос

Григор Димитров приключи с участието си на Откритото първенство на Франция тази година, след като загуби от испанеца Пабло Кареньо Буста с 5-7, 3-6, 4-6 в мач от третия кръг на турнира.

Първата ракета на България започна отлично двубоя и само за 18 минути поведе с 4-0 с два пробива, след което испанецът спечели първия си гейм в срещата. В следващия се разрази битка, която продължи 15 минути и приключи с двойна грешка на Григор, а противникът му върна единия пробив и после го затвърди – 4-3. Кареньо Буста в осмия гейм успя да направи нов пробив и заличи преимуществото на Гришо – 4-4, след което за първи път поведе в резултата – 5-4.


Димитров спечели следващия гейм на нула и спря серията на испанеца. После Буста поведе с 6-5, а в 12-ия гейм Димитров изпадна в много тежка ситуация, отстъпвайки с 15-40 на собственото си подаване. Първата ни ракета спаси единия сетбол с ас, но след това направи непредизвикана грешка и опонентът му поведе в сетовете.

Първата половина на втория сет бе равностойна, но в осмия гейм Кареньо Буста направи много важен пробив и дръпна с 5-3, след което безпроблемно го затвърди и поведе с 2-0. Тонусът на Григор падна в началото на третия сет и испанецът успя да направи ранен пробив, след което задържи преднината си до края, за да затвори мача след 2 часа и 18 игра. Фатални за Димитров се оказаха голямото количество непредизвикани грешки цели (45), особено от бекхенд страната, което постоянно бе търсена от съперника му.

По този начин Димитров не успя да подобри най-доброто си представяне на Роланд Гарос и отново отпадна в трети кръг, както и през 2013-та година. С това българинът изпусна и отлична възможност да се върне в топ 10 на световната ранглиста, а сега вниманието му ще се насочи към сезона на трева, който започва скоро. Пабло Кареньо Буста ще срещне 5-ия поставен в схемата Милош Раонич на осминафиналите.

Ощр от категория Тенис