Намери ни
To Top

Още един испанец на пътя на Григор

Испанецът Пабло Кареньо-Буста ще бъде съперник на Григор Димитров в третия кръг на Откритото първенство на Франция по тенис „Ролан Гарос“. Поставеният под номер 20 в основната схема, се наложи със 7:5, 6:4, 4:6, 6:0 над японеца Таро Даниел във втория кръг на турнира.

Испанецът започна лошо всеки един от първите три сета, допускайки ранни пробиви, но в първия и втория това не се оказа фатално и той успя да ги спечели. В третия Даниел задържа преднината си и намали изоставането си в сетовете на 1:2.


В четвъртия сет обаче Кареньо-Буста бе безпощаден и взе шест поредни гейма за едва 21 минути, с което си осигури класирането за третия кръг.

Напред в турнира продължава е петият в схемата Милош Раонич. Канадецът имаше доста трудности срещу бразилеца Рожерио Дутра Силва, но все пак успя да го победи след 4:6, 6:2, 6:3, 6:4.

Двубоят започна отлично за непоставения бразилец, който се справяше с мощния сервис на Раонич и направи два пробива в първия сет.

Във втория Раонич подобри играта си и бързо успя да възстанови равенството в сетовете. Решителен за изхода на срещата се оказа шестият гейм на третия сет, в който Дутра Силва отрази шест точки за пробив, но при седмата капитулира, което даде и третия сет в полза на Раонич.

В четвъртия резултатът се движеше равен до 4:4, но в деветия гейм канадецът направи нов пробив и след 4 аса в заключителния десети гейм спечели мача.

В следващия кръг Раонич ще срещне испанеца Гийермо Гарсия-Лопес, а при успех в четвъртия кръг ще играе с един измежду Григор Димитров и Пабло Кареньо-Буста.

Мястото в третия кръг си осигуриха още Алберт Рамос (Испания) и Лука Пуий (Франция), победили съответно Бенжамен Бонзи (Франция) и Томаш Белучи (Бразилия).

Ощр от категория Тенис